Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Top troep verkoper

Top troep verkoper

by de man in de zorg on July 25, 2010

Top troep verkoper
Sta uien te snijden ik de keuken thuis. Weetje als ik ergens thuis een hekel aan heb is het het schillen van uien. Traanogen en zo. Natuurlijk er zijn trucjes voor dat je geen tranende ogen krijg, maarja, ik ben een man he…. eigenwijs…
Dus ja, aan het uien snijden, met tranende ogen. Eindelijk dat takkewerk klaar en mijn vriendin vraag mij wat te pakken uit de kast. He dat is leuk er staat weer wat nieuws in de kast, wat is dat.
Oh zeg mijn vriendin dat is een volautomatische uiensnijdmachine, je ken dat wel, ik ben een poosje…. lees twee jaar, geleden naar een tupperware partij geweest en toen heb ik dat ding gekocht…
Om inde kast te zetten om nooit te gebruiken, omdat het te veel tijd kost om dat ding schoon te maken en ja….. omdat het toch niet werk, vul ik aan
Ja jij weer……hartstikke handig….
Op de presentatie van tupperware waar een top troep verkoper met top verkopers talenten al die toep verkoop de oh zo handig is. Zo handig dat je het gelijk na aankoop in de kast zet en nooit gebruikt……
Het was een duur ding vult mijn vriendin mij aan….

Duur handig, dubbel zolang kwijt en je gebruik het nooit….
Ik loop vaak over de kamers van mijn bewoners op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarde, en her en der zie je dingen staan, die duur zijn…. (elk hulpmateriaal in de zorg is gewoon stervensduur), efficient zijn… (als iets efficient werkt in de zorg ben je drie maal zolang bezig, maar je heb de helft van de tijd dus als je het niet gebruik ben je zes keer sneller als dat handige hulpmiddel gebruikt), en nooit niet gebruikt…. kijk ook eens bij jouw op de afdeling rond en je ziet dingen staan die idioot duur zijn, niet worden gebruikt en elk ja…. ze worden een maal per zoveel tijd afgestoft.
Glijzeilen, steunkous aantrekkers, matten om de bewoners omhoog te tillen en mijn god, wat al niet meer. Je gebruik het zelden of nooit, en als je het gebruik…. dan is het verplicht, ondanks dat een ieder weet die r mee werkt, dat je er veel meer tijd er mee bezig bent, het niet werkt maar het moet.

Rommel thuis, rommel op mijn werk, verkocht door top troep verkopers…. Handig en mooi, op een tupperware presentatie vertoond of in een zorgcatalogus vermeld, maar in de praktijk…. Je vind het ook op jouw afdeling die handige dingen die alleen maar in de weg staan, of je vind het veilig opgeborgen in een kast waar niemand komt en waar het af en toe word verplaats of afgestoft….. net zoals bij mij thuis….mijn volautomatische uien snijmachine…. Alles verkocht door top troep verkopers.

lees ook….
“Denk aan jouw”

Top troep verkoper
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: