Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Tot ziens zei ik en ik liep balend verder

Tot ziens zei ik en ik liep balend verder

by de man in de zorg on February 19, 2006

tot ziens zei ik en ik liep balend verder
“Tot ziens”, werd er gisteren gezegd tegen mij. “Ja, tot ziens”, zei ik gelaten; en liep balend verder.

Gisteren gewerkt; avonddienst; een avondienst die relatief rustig was. Ja; wel leuk je werk maar een enorme luxe van personeel. Van zulke avonden moet je er meer hebben. Maar niet te hard zeggen; het kan zo overslaan naar de hectiek…..
Kweet niet wat er maandag of dinsdag gaat komen. Lege bedden en ja er kan dan in een relatief korte periode veel veranderen. We wachten af; ja; wat kan je meer doen denk ik.
Gisteren wel schaatsen aangehad in beide woonkamers. Wel leuk voor die mensen. Ja; als er van die oranje gasten moeten schaatsen is dat altijd wel leuk. Dus ja; bewoners kijken en wij.. tussendoor ook kijken. Wel de Hollanders zien schaatsen. Was niet moeilijk om het te volgen. Op de meeste slaapkamers stonden de tv’s hard aan.
Dus ja; als je hoorde dat er een Hollander aan de start kwam toch maar even kijken. Niet dat je een bewoner in de passieve lift laat?hangen of iemand bloot laat liggen als er een schaatser komt; maar toch. Rekenen en het programma goed in de gaten houden. Ja; vind het wel leuk om naar te kijken. Veel veranderd. Nederland is niet meer automatisch 1 2 en 3. Wel beter voor de sport.
Anders krijg je het korfbal effect. Niet dat ik neerkijk op korfbal; hou me dat tengoede; maar bij korfbal is de finale altijd Nederland Belgie of Belgie Nederland.
Beter dat we moeten knokken voor de medailes. En ja; voor die Wennemars. Ja; klasse; gun het hem enorm. Toffe man goede mentaliteit.

Neen gisteren aangekomen op mijn job. Zieke bewoners op de afdeling en er was weer iemand overleden. Word wel eens gek van dit te vermelden, maar het is gewoon helaas bij mij de harde realitiet.
Van mij mogen mensen allemaal honderd worden; maar dat gaat niet. Kep er gelukkig geen zeggenschap over. Alleen iemand boven.
Wel leuk gemaakt voor mijn bewoners. Tuurlijk tv aan en met kaas en worst rondgegaan. Dingen die enorm worden gewaardeerd. Wel lief; bewoners die vragen dat je er morgen weer bent. Ja; ook ik ben er weer. Een stukje waardering; vanuit bewoners voor wat je doet. Leuk; kep het misschien soms nodig en de chaos en de hectiek waarmee een ieder mee te maken heeft. Kleine dingen, veel plezier voor zowel bewoners alsook mij. Weetje; het is soms iets kleins wat je goed doet. Ja; ook ik ben er morgen weer gaf ik aan. Vanavond gaan we er weer voor. Voor op eenn normale leuke manier aan het bed te staan; ondanks dat er soms (te) veel gebeurd.

Maarja.
“Tot ziens”, werd er gisteren gezegd tegen mij. “Ja, tot ziens”, zei ik gelaten; en liep balend verder. Gisteravond was de begrafenisondernemer weer op de afdeling. Ja; en die mensen komen niet voor niets…….
Ja, tot ziens en ik liep balend verder….ik hoop ze lang niet te zien!

Previous post:

Next post: