Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten amandelcreme

turks recept en turkse recepten amandelcreme

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten amandelcreme
5 dl melk
150 gr gemalen amandelen
2 eetlepels maïzena
150 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 1/2 dl stijfgeslagen slagroom
2 eetlepels geroosterde amandelsnippers of gehakte pistaches

Doe de melk met de gemalen amandelen, de maïzena, de suiker en de vanillesuiker in een pan en laat dit al roerend zachtjes koken tot een gladde gebonden pap is ontstaan.
Neem de pap van het vuur en spatel er de stijfgeslagen slagroom door.
Doe het mengsel in een schaal, laat het afkoelen en dien het koud op met de geroosterde amandelsnippers of pistaches erover gestrooid.

Previous post:

Next post: