Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten balek corbasi vissoep

turks recept en turkse recepten balek corbasi vissoep

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten balek corbasi vissoep
(6 personen)

1 1/2 liter visbouillon of half mosselvocht half water
1 laurierblad
1/2 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
3 eetlepels peterselie
1 mespunt saffraanpoeder
500 gr schelvisfilet, of andere stevige vis
Sap van 1 citroen
3 licht losgeklopt eidooiers

Breng de visbouillon in een stevige pan aan de kok.
Voeg de laurier, zout, peper, 2 eetlepels peterselie en saffraan toe en laat de bouillon 25 minuten zachtjes trekken.
Voeg de vis toe en laat die 15 minuten pocheren.
Klop druppel voor druppel het citroensap door de eidooiers.
Blijf goed kloppen.
Voeg er dan weer druppelgewijs de visbouillon bij.
Klop tot alles goed is opgenomen.
Roer het eimengsel door de soep en schep die direkt in de soepkommen.
Garneer de soep met de resterende peterselie.

Previous post:

Next post: