Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten courgettes imam bayildi

turks recept en turkse recepten courgettes imam bayildi

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten courgettes imam bayildi
1 kg courgettes
2 tomaten in plakjes
olijfolie
1 theelepel of meer suiker
zout

Voor de vulling:
360 gr uien
3-4 eetlepels olijfolie
2-3 uitgeperste teentjes knoflook
1 bosje fijngehakte peterselie
360 gr gepelde, van zaad ontdane en gehakte tomaten
zout

Maak de courgettes klaar om te worden gevuld (zie “gevulde cougettes uit Syrie) en vul ze met de uien/tomatenvulling.
Duw de vulling goed aan.
Leg de tomatenschijfjes op de bodem van een grote pan en leg de courgettes er naast elkaar in lagen op.
Giet er 3/4 theekop olijfolie over, vermengd met 1/2 dl water, 1 theelepel suiker en wat saus.
Doe een deksel op de pan en laat op een laag pitje 1 1/2 uur sudderen, tot de groenten gaar zijn.

Vulling:
Snijd de uien dun en laat ze glazig worden in de olijfolie.
Voeg de knoflook toe en roerbak 2 minuten op laag vuur.
Haal dit van het vuur en vermeng met de tomaten en peterselie.
Kruid naar smaak en roer goed door elkaar.

Previous post:

Next post: