Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten dugun corbasi bruiloftsoep

turks recept en turkse recepten dugun corbasi bruiloftsoep

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten dugun corbasi bruiloftsoep
(6 personen)

6 koppen kippenbouillon
3 eetlepels boter
450 gr mager grofgemalen lamsgehakt
2 eetlepels bloem
1 gehalveerde ui
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
2 theelepels paprikapoeder
4 losgeklopte eidooiers
het sap van 1 citroen
1/4 theelepel kaneel

Verhit de kippenbouillon tot het kookt.
Smelt de boter in een grote koekenpan.
Voeg het lamsgehakt toe en laat onder voortdurend roeren bakken tot het mooi bruin is.
Roer vervolgens de bloem erdoor en laat nog 2 minuten bakken.
Doe nu het lamsgehakt, ui, zout, peper en paprikapoeder bij de
hete kippenbouillon.
Breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat het anderhalf uur zachtjes koken met het deksel op de pan.
Verwijder de ui.
Klop de eidooiers en het citroensap samen in een kleine kom en voeg dit mengsel al roerend bij de soep.
Blijf roeren tot de soep heet is. Ze mag echter niet meer aan de kook komen!!!!
Strooi er kaneel over en dien onmiddellijk op.

Previous post:

Next post: