Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten gehaktspiesen met turkse yoghurtsaus

turks recept en turkse recepten gehaktspiesen met turkse yoghurtsaus

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten gehaktspiesen met turkse yoghurtsaus
(2 personen)

400 gr lamsgehakt
1 eidooier
3 fijngesnipperde sjalotjes
zout, peper
2 teentjes knoflook
2 beschuiten
3 eetlepels olie
2 ansjovisfilets (blik)
1/2 eetlepel kappertjes
1 1/2 dl yoghurt
3 eetlepels mayonaise
3 takjes kervel

Doe het gehakt, de eidooier, de helft van de sjalotjes, zout en peper in een kom.
Pers er 1 teentje knoflook boven uit, wrijf de beschuiten erboven fijn, meng alles goed door elkaar en vorm er 24 balletjes van.
Steek de balletjes aan 8 sateprikkers.
Verhit de olie in een koekenpan en bak de gehaktspiesjes in ± 10 minuten goudbruin en gaar.
Keer ze af en toe.
Hak intussen de ansjovisfilets en de kappertjes heel fijn.
Roer de rest van de sjalotjes, de ansjovis, de kappertjes, de mayonaise en peper door de yoghurt, knip er 2 takjes kervel boven fijn en breng op smaak met zout en peper.
Garneer met een takje kervel.

Previous post:

Next post: