Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten gevulde courgetterolletjes

turks recept en turkse recepten gevulde courgetterolletjes

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten gevulde courgetterolletjes
(6 personen)

3 courgettes
zout
frituurolie
500 gr gehakte biefstuk
1 snee brood zonder korst
1 ei
zwarte peper
3/4 theelepel gemalen kaneel
2 eetlepels olijfolie

Snijd de groenten in de lengte in zeer dunne plakjes, besprenkel ze met zout en laat ze minstens 1/2 uur in een vergiet uitzweten.
Was ze in koud water en dep ze droog.
Bak ze in frituurolie tot ze zacht en lichtbruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vermeng het gehakt, het in water geweekt en uitgeknepen brood, het ei, peper, zout en kaneel en kneed dit goed door elkaar.
Vorm hier balletjes van ter grootte van een walnoot en frituur die lichtbruin.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Rol de courgetteplakjes rond de vleesballetjes en zet ze vast met tandestokers.
Doe 2 eetlepels olijfolie en ongeveer 1 1/2 dl water in een grote pan.
Voeg de groenterolletjes toe, besprenkel ze met zout en kook ze op een zeer klein pitje gaar.
Het vocht zou volledig opgeslorpt moeten zijn, maar voeg meer water toe als de pan te snel droog wordt.

Previous post:

Next post: