Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten gevulde zomergroenten

turks recept en turkse recepten gevulde zomergroenten

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten gevulde zomergroenten
(8 personen)

150 gr rijst
1 ui
olijfolie
35 gr pijnboompitten
75 gr rozijnen
zout, peper
dillegroen (vers of diepvries)
8 kleine tomaten
4 kleine (Turkse) paprika’s

Was de rijst en laat hem uitlekken.
Snipper de ui.
Verhit een eetlepel olijfolie en fruit hierin de rijst en de ui.
Schenk er 3 dl water op, breng aan de kook en laat op een vlamverdeler in 20 minuten gaar worden.
Meng er op het laatst de pijnboompitten en de rozijnen door.
Breng de rijst op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen.
Voeg dan nog 1 eetlepel dillegroen toe.
Snijd van de tomaten een kapje, hol ze uit en vul ze met rijst.
Blancheer de paprika’s 3 minuten, spoel ze koud en halveer ze in de lengte.
Haal de zaadjes eruit en vul de helften.

Previous post:

Next post: