Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten imam bayildi

turks recept en turkse recepten imam bayildi

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten imam bayildi
2 middelgrote aubergines
6 eetlepels olijfolie
2 grofgesnipperde uien
1 groene paprika in stukjes
1 zeer fijn gehakt teentje knoflook
4 grote ontvelde tomaten in stukjes
zout, peper
1/2 theelepel oregano
1 mespuntje suiker
1 1/2 eetlepel citroensap
2 eetlepels fijngehakte peterselie
(25 pijnboompitten)

Kook de aubergines 5 minuten in ruim water en spoel ze daarna met koud water af.
Halveer de vruchten overlangs en schep het vruchtvlees uit de schillen, maar laat 1 cm vruchtvlees zitten.
Snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit de olie en fruit de uien tot ze beginnen te kleuren.
Voeg de paprika, knoflook en tomaten toe en schep alles goed om.
Temper het vuur, leg een deksel op de pan en laat alles 2 minuten smoren.
Strooi er wat zout en peper, de oregano, de suiker en het citroensap over, schep weer goed om en laat alles afkoelen.
Schep de rest van de olie door het gerecht en verdeel het over de uitgeholde aubergines.
Strooi er de peterselie en eventueel de pijnboompitten over.

Previous post:

Next post: