Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten izmir kofte

turks recept en turkse recepten izmir kofte

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten izmir kofte
Voor het gehakt:
500 gr lams- of rundergehakt
1 geperst teentje knoflook
1 fijngehakt uitje
gehakte verse peterselie
1-2 sneetjes witbrood, geweekt in water of melk
1 ei
2 theelepels komijn (djinten)
zout, peper
bloem
olijfolie/boter

Voor de saus:
1 blik tomaten
1 gesneden groene paprika
1 theelepel suiker
zout, peper

Vermeng het gehakt met de knoflook, de ui, het uitgeknepen brood, het ei, de komijn, de gehakte peterselie, zout en peper. In Turkije kneed men het gehakt langdurig met de hand, maar u kunt ook de deeghaken van de mixer gebruiken.
Vorm van het gehakt kleine ovale balletjes die in de palm van de hand passen en rol ze even door de bloem.
Bak de balletjes in een combinatie van olijfolie en boter tot ze bruin zijn en haal ze uit de pan.
Bak in dezelfde pan heel even de paprika en voeg het blik tomaten toe.
Laat dit een paar minuten stoven, doe er dan zout, peper en suiker bij en breng de saus aan de kook.
Leg vervolgens de gehaktballetjes in de saus en laat ze ± een uur op een kleine pit stoven, of gebruik een vlamverdeler. Af en toe even roeren kan geen kwaad.

Previous post:

Next post: