Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten kacamak familiegerecht uit kastamonu

turks recept en turkse recepten kacamak familiegerecht uit kastamonu

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten kacamak familiegerecht uit kastamonu
1 deel grof maismeel (polenta)
2 delen water
1 theelepel zout

Saus:
500 gr lamsgehakt
2 grote uien
60 gr boter
3 grote tomaten
2 groene paprika’s
versgemalen peper

Breng in een ruime pan het water met het zout aan de kook, strooi er dan het meel bij en roer tot het een dikke brij is geworden.
Neem een platte vuurvaste schotel, strijk er de brij over uit tot een laag van ± 1 1/2 cm en druk er met de achterkant van een lepel golfjes in.
Maak de saus door alle groenten schoon te maken, de tomaten desgewenst nog te ontvellen en alles grof te snijden.
Begin de uien in de boter te bakken tot ze doorzichtig zijn, doe er het gehakt bij, werk dit met een vork om en voeg daarna de tomaten en de paprika’s toe.
Laat dit alles zachtjes pruttelen tot het gaar maar nog net wat smeuïg is.
Strijk de saus dan over de brij en laat de schotel nog ± 15 minuten in een heel warme oven (225°C) bakken.
Breng de schotel dampend op tafel en schenk er een koele Ayran bij.

Previous post:

Next post: