Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten kalfskebab met yoghurtdip

turks recept en turkse recepten kalfskebab met yoghurtdip

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten kalfskebab met yoghurtdip
1/2 dl Griekse yoghurt
2 theelepels fijngehakte jalapeñopeper (potje)
4 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel citroensap
peper, zout
200 gr kalfsgehakt
1 eetlepel Mexicaanse kruiden
1 eidooier
20 kerstomaatjes
20 basilicumblaadjes
(gehakte peterselie)

Klop een sausje van de yoghurt, de jalapeñnopeper, de fijngehakte pepteselie, het citroensap en wat peper en zout.
Vermeng het gehakt met wat zout, de Mexicaanse kruiden en de eidooier en vorm er 20 balletjes van.
Was de tomaatjes, prik met een satestokje een gaatje in elk tomaatje en druk met de achterkant van het satestokje een basilicumblaadje in elk gaatje.
Steek telkens een tomaatje en een balletje gehakt aan een cocktailprikker en rooster de kebabs onder een hete grlill in ± 10 minuten goudbruin en gaar.
Garneer eventueel met gehakte peterselie.
Serveer met het dipsausje en geroosterde puntjes of geroosterde sneetjes focaccia.

Previous post:

Next post: