Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten kaymak room eishta

turks recept en turkse recepten kaymak room eishta

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten kaymak room eishta
5 dl room

Doe de room in een pan met dikke bodem en zet deze op laag vuur.
Breng de room onder voortdurend roeren aan de kook en laat hem ± 1 1/2 uur indikken.
De room is voldoende ingedikt als er grote bellen te zien zijn.
Giet de room in een ondiepe pan, dek die losjes af en laat hem 2-6 uur op een warme plaats staan tot de room helemaal stevig en dik is geworden.
Ga met een mes langs de rand van de room om hem los te maken en stort hem dan op een groot bord.
Rol de room vlak voor het opdienen tot een kegel op en snijd die in schuine plakken van ± 2 cm dik.
Als de room niet helemaal stevig wordt, kunt u hem ook opgeschept serveren.

Previous post:

Next post: