Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten kippensoep met yoghurt

turks recept en turkse recepten kippensoep met yoghurt

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten kippensoep met yoghurt
7 1/2 dl kippenbouillon (getrokken van een kip, wortel, ui, peterselie en wat zout en peper)
100 gr kipfilet in kleine blokjes
2 1/2 dl yoghurt
4 eidooiers
peper, zout
1 eetlepel verse fijngehakte munt of peterselie
1 eetlepel. boter
2 theelepel paprikapoeder

Kook de stukjes kipfilet in de bouillon gaar (als u de bouillon zelf maakt, kunt u wat in stukjes gesneden gaar kippenvlees aan de bouillon toevoegen).
Klop de eidooiers met de yoghurt los en meng er wat hete bouillon door.
Roer daarna het yoghurtmengsel door de bouillon en warm het geheel nog 10 minuten door, zonder het te laten koken, zodat de soep gebonden wordt (als de soep kookt, schiften de eidooiers).
Smelt de boter, roer er het paprikapoeder door.
Strooi de fijngehakte peterselie of munt over de soep en giet er de gesmolten paprikaboter over.
Dien de soep warm op.

Previous post:

Next post: