Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten kofte lams of rundergehakt in knoflooksaus

turks recept en turkse recepten kofte lams of rundergehakt in knoflooksaus

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten kofte lams of rundergehakt in knoflooksaus
500 gr runder- of lamsgehakt
2 uien
2 teentjes knoflook
bosje peterselie
Turkse kofte-kruiden (poeder)
out, peper
Knoflooksaus:
3 eetlepels boter
10 teentjes knoflook
4 eetlepels bloem
1/4 liter bouillon
1/4 liter melk
zout, peper

Vermeng de zeer fijngesnipperde uien, 2 teentjes geperste knoflook, de gehakte peterselie en het gehakt met rijkelijk Turks koftepoeder, zout en royaal peper goed met elkaar.
Maak vervolgens kleine, langwerpige gehaktballetjes en leg die op een bord.
Bak in de hete boter de zeer fijngestampte knoflook (10 teentjes) glazig, roer beetje bij beetje de bloem erdoor en giet, ook beetje bij beetje, de bouillon en melk erbij.
Blijf alsmaar roeren, want er mogen geen klontjes in komen.
Breng de saus even aan de kook en bestrooi met peper en zout.
Doe vervolgens de gehaktballetjes voorzichtig bij de saus, roer alles goed door elkaar en laat de balletjes nog zo’n 30 minuten stoven op zacht vuur.
Snipper er voor het serveren nog wat peterselie over.
Witte bonen passen hier uitstekend bij.

Previous post:

Next post: