Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten lamsgehaktspitjes met yoghurtsaus

turks recept en turkse recepten lamsgehaktspitjes met yoghurtsaus

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten lamsgehaktspitjes met yoghurtsaus
(8 personen)

500 gr lamsgehakt
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
zout, peper, paprikapoeder
verse majoraan en peterselie
1 ei
2 beschuiten
1/4 liter dikke (Griekse of Turkse) yoghurt
1/4 liter tomatensap of -vocht
1 kleine Turkse paprika

Vermeng het lamsgehakt met de fijngehakte of geraspte ui en knoflook uit de pers, 2 theelepels zout, een flinke draai peper uit de molen, 1/2 eetlepel paprikapoeder, 1 eetlepel versgeknipte majoraan, 1 eetlepel peterselie, het ei en de fijngewreven beschuiten.
Vorm van dit mengsel 8 ‘worstjes’, kneed elk worstje rond een grilleerpen en leg ze, tussen folie, 1/2 uur in de diepvries.
Rooster ze dan onder keren 15 minuten.
Roer een saus van yoghurt en tomatensap.
Snijd de paprika in ringen (haal de zaadjes eruit) en strooi die met versgeknipte peterselie over de lamsspitjes.

Previous post:

Next post: