Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten levrek firin gevulde baars

turks recept en turkse recepten levrek firin gevulde baars

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten levrek firin gevulde baars
1 baars van 900-1350 gr
1 1/2 theelepel zout
2 eetlepels citroensap
2 eetlepels boter

Voor de vulling:
2 eetlepels olijfolie
1 fijngehakt uitje
4 eetlepels gehakte selderijblaadjes
2 eetlepels gehakte peterselie
ca 50 gr broodkruim
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
1 eetlepel citroensap

Voor de saus:
2 eetlepels olijfolie
1 fijngehakte middelgrote ui
1 groene paprika, zonder zaad en in ringetjes gesneden
4 gepelde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten
1/2 theelepel zout
mespuntje cayennepeper
mespuntje basilicum
mespuntje suiker
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels water
2 eetlepels gehakte peterselie

Laat de baars schoonmaken en de graten verwijderen.
Bestrooi hem van binnen en van buiten met zout.
Besprenkel hem met citroensap en leg hem weg.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten.
Doe de selderij en peterselie erbij en fruit nog 2 minuten.
Roer het broodkruim, zout, peper en citroensap er goed door.
Laat dit afkoelen.
Vul de baars en maak hem dicht met prikkers.
Besmeer een ovenschaal met boter en bak de vis op 175°C 30 minuten of tot de vis gaar is.
Bak niet te lang.
Verhit intussen de olie voor de saus en fruit de ui 2 minuten.
Bak de groene paprika en de tomaten nog 3 minuten mee.
Voeg zout, cayennepeper, basilicum, suiker, citroensap en het water toe en breng het aan de kook.
Laat de saus een paar minuten inkoken.
Roer de peterselie erdoor.
Giet de saus over de vis en serveer.

Previous post:

Next post: