Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten pilav

turks recept en turkse recepten pilav

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten pilav
Pilav kunt u het best van Turkse rijst maken. Dit is geen droogkokende rijst! U kunt het kopen in plastic zakken van 1 pond of 1 kg of ook wel los. De korrel is kleiner en ronder dan die van de “gewone” rijst. U kunt het best naar de Turkse winkel gaan en naar Turkse rijst vragen. Kijk of er niet te veel steentjes in zitten (kleine donkere stukjes).

300 gr rijst
5-6 dl kippenbouillon (of warm water met daarin een bouillonblokje opgelost)
2 eetlepels boter
wat zout

Was de rijst, verwijder eventuele steentjes en laat de rijst uitlekken.
Smelt intussen de boter in een pan, doe er de rijst bij en roer die goed door de boter; houd dit 5-10 minuten vol op een halfhoog vuur (de rijst mag niet aanbranden!).
doe er dan de warme bouillon en wat zout bij.
Roer het een keer door, zodat de rijst niet op de bodem plakt.
Breng het aan de kook en zet dan onmiddellijk het vuur zo laag mogelijk.
Sluit de pan af en kook de rijst 20 minuten.
Ga niet steeds kijken en absoluut niet roeren.
Zet a 20 minuten het vuur uit en laat het even staan.
Laat het, als het nog te nat is, ± 30 minuten staan met een krant tussen de pan en de deksel.

Previous post:

Next post: