Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten pilav

turks recept en turkse recepten pilav

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten pilav
(4-6 personen)

250 gr langkorrelrijst
2 eetlepels boter
250 gr kip- of rundergehakt
1 fijngehakte ui
1 fijngehakt teentje knoflook
100 gr grof geraspte wortel
2 eetlepels amandelsnippers
1 eetlepel ketoembar (koriander)
1 theelepel djintan (komijn)
100 gr krenten
100 gr (diepvries) doperwten
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout, peper
2 losgeklopte eieren
1 pakje bladerdeeg
kerstomaatjes
peterselie

Extra nodig: een ingevette springvorm, doorsnede 22 cm

Kook de rijst gaar.
Bak in 1 eetlepel boter het gehakt rul.
Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak die even mee.
Rooster de amandelsnippers in een droge koekenpan.
Meng de amandelsnippers, ketoembar, djintan, krenten, doperwten, peterselie, zout, peper, rijst en eieren door het gehakt.
Verwarm de oven voor op 175°C.
Rol het ontdooide bladerdeeg uit en bekleed de vorm (laat het deeg ruim overhangen).
Schep de pilav op het deeg en vorm van het overhangende deeg een rand.
Bak het gerecht in de oven +- 40 minuten.

Garneer de taart met kerstomaatjes en peterselie

Previous post:

Next post: