Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten sis kebab gegrild vlees aan een spies in niet te kleine blokjes gesneden lamsvlees

turks recept en turkse recepten sis kebab gegrild vlees aan een spies in niet te kleine blokjes gesneden lamsvlees

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten sis kebab gegrild vlees aan een spies
in niet te kleine blokjes gesneden lamsvlees (zorg dat u vlees van een jong lam heeft)
olijfolie
1 citroen
1 middelgrote ui
2 teentjes knoflook
zout
wat versgemalen zwarte peper
rode peper (lijkt op grove paprikapoeder, in elke Turkse winkel te koop)
Kekik (lijkt op de Italiaanse oregano; ook in iedere Turkse winkel te koop)

Meng 2 delen olijfolie op 1 deel citroensap door elkaar (de hoeveelheid
is afhankelijk van de hoeveelheid lamsvlees).
Snijd de ui in stukken en knijp de knoflookteentjes fijn.
Meng dit door het oliemengsel.
Doe er nu zout, peper en veel rode peper en een klein beetje kekik door. Doe het lamsvlees erbij en laat het minstens 2 uur marineren (schep het af en toe om, langer marineren maakt het lekkerder).
Schuif de blokjes vlees op ijzeren pennen of lange sate-stokken.
Strooi er nu rijkelijk kekik over.
U kunt ze barbecuen of grillen.
Serveer er Turks brood (ook even op de barbecue) en een salade van tomaat, komkommer, ui, peterselie met olijfolie en azijn bij.

Previous post:

Next post: