Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten tagine

turks recept en turkse recepten tagine

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten tagine
1 gesnipperde ui
1 eetlepel olie
400 gr in blokjes gesneden lamsbout
4 dl kruidenbouillon (tablet)
2 theelepels vloeibare honing
1 theelepel kaneel
1 zakje saffraanpoeder (1 gr)
1 theelepel gemberpoeder
8 ontpitte, in reepjes gesneden pruneaux
2 lente-uitjes in ringen
2 eidooiers
1 dl slagroom
zout, peper
300 gr couscous of gierst
3 eetlepels fijngehakte munt

Bak de ui in de olie ± 5 minuten en schep deze dan uit pan.
Bak in de achtergebleven olie het lamsvlees rondom bruin.
Voeg de bouillon, honing, kaneel, saffraan en gember toe en roer goed.
Laat dit met de deksel op de pan op matig vuur ± 1 uur stoven.
Voeg de gefruite ui en de pruimen toe en laat nog 15 minuten zachtjes stoven.
Roer de lente-ui erdoor.
Roer de eidooiers met de slagroom los.
Doe er 4 eetlepels hete saus bij en roer het mengsel door de saus.
Laat het nu niet meer koken.
Breng de ragout op smaak met zout en peper.
Kook intussen de couscous volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
Schep hem in timbaaltjes, druk die aan en keer ze op bordjes.
Serveer ze met de ragout.
Garneer met munt.

Previous post:

Next post: