Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten turks gemarineerde kipspiesjes met meergranenpilav

turks recept en turkse recepten turks gemarineerde kipspiesjes met meergranenpilav

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten turks gemarineerde kipspiesjes met meergranenpilav
(3-4 personen)

350 gr meergranenrijst
1 theelepel oregano
1 theelepel kaneelpoeder
1/2 theelepel scherp paprikapoeder
1 uitgeperst teentje knoflook
zout
4 eetlepels olie
500 gr kipfilet in flinke blokjes
1 fijngehakte ui
1 klein blikje tomatenpuree
6 dl groente- of kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel fijngehakte peterselie
± 12 satestokjes (in water geweekt)

Roer een papje van de oregano, de kaneel, het paprikapoeder, de knoflook, wat zout en 2 eetlepels olie en meng dit door de kipblokjes.
Laat de kip in de koelkast 2-4 uur marineren.
Verwarm de grill op de hoogste stand.
Fruit de ui in de rest van de olie glazig, roer de rijst erdoor en bak die mee tot de korrels glazig zijn.
Bak de tomatenpuree even mee.
Voeg de bouillon toe en kook de rijst, afgedekt, in ± 12 minuten gaar.
Neem de pan van het vuur en laat de rijst, afgedekt, 5 minuten rusten.
Rijg intussen de kipblokjes aan de geweekte satestokjes.
Bak de kip eerst 8 minuten aan een kant en vervolgens 5 minuten aan de andere kant.
Bestrooi de meergranenpilav met de peterselie en serveer met de kipspiesjes.
Geef er tzatziki bij.

Previous post:

Next post: