Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten turkse bortsj

turks recept en turkse recepten turkse bortsj

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten turkse bortsj
(6 personen)

4 eetlepels boter
2 middelgrote uien in stukjes
1 groene paprika, zonder zaadjes en in stukken gesneden
2 geplette teentjes knoflook
1 kleine witte kool in blokjes
1 1/2 liter runderbouillon
2 grote bieten in schijven
3 aardappelen in blokjes
3 geschilde, ontpitte en in vieren gesneden tomaten
1 eetlepel citroensap
2 laurierbladen
1/8 theelepel fijngewreven dillezaadjes
1/8 theelepel fijngewreven komijnzaad
1 rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngestampt
2 eetlepels gehakte selderijblaadjes
1 kop zure room
2 eetlepels gehakte peterselie

Verhit de boter in een grote soeppot.
Voeg de uien en paprika toe en sauteer die ongeveer 2 minuten.
Doe de knoflook en de kool erbij en sauteer nog 2 minuten al roerend.
Voeg daarna alle andere ingredienten toe, behalve de zure room en de peterselie.
Breng het aan de kook, draai het vuur lager en laat het ± 1 uur zacht koken.
Breng zonodig op smaak met zout en peper.
Dien op in soepkommen met een flinke lepel zure room en gehakte peterselie.

Previous post:

Next post: