Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten turkse lamssoep

turks recept en turkse recepten turkse lamssoep

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten turkse lamssoep
1 lamspootje
200 gr lamslappen
2 liter water
zout, peperkorrels
2 teentjes knoflook
1 ui
enkele wortels
peterseliewortel
1 bekertje Bulgaarse yoghurt
een plukje saffraan
een takje munt

Trek boullion van het lamspootje, de lamslappen, zout, gekneusde peperkorrels, knoflook, ui, wortels, peterseliewortel en saffraan in ± 2 liter water.
Zeef de boullion, snijd het vlees in stukjes en voeg die er weer bij. Roer de yoghurt erdoor en laat de soep goed warm worden.
Strooi er verse gehakte muntblaadjes op.

Previous post:

Next post: