Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten turkse rozijnentaart fistikli uzum pastasi

turks recept en turkse recepten turkse rozijnentaart fistikli uzum pastasi

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten turkse rozijnentaart fistikli uzum pastasi
(4-6 personen)

200 gr bloem
1/2 theelepel bakpoeder
1 snufje zout
1 eetlepel citroenrasp
1 zakje vanillesuiker
75 gr suiker
1 ei
2 eetlepels yoghurt
125 gr boter
5 dl melk
100 gr amandelsnippers
500 gr rozijnen
1 pakje witte gelatine
2 kopjes geklopte slagroom
Cognac
1 pakje instant-vanillepudding
boter om in te vetten
paneermeel om mee te bestrooien

Vermeng de bloem met het bakpoeder en het zout en zeef het op een werkblad.
Strooi er de geraspte citroenschil, de vanillesuiker en de suiker over en maak er een kuiltje in en giet het ei en de yoghurt in het kuiltje.
Verdeel de boter in vlokjes over de bloem.
Kneed de ingredienten met bloembestoven handen van buiten naar binnen tot een glad en soepel deeg.
Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het minstens 1 uur in de koelkast rusten.
Rol het deeg vervolgens op een met bloem bestrooid werkblad uit tot het
formaat van de bakvorm die u wilt gaan gebruiken.
Vet de bakvorm in en strooi er paneermeel op.
Leg het deeg in de vorm en prik er herhaaldelijk in met een vork.
Bak het daarna in een op 180°C voorverwarmde oven 20-25 minuten.
Neem het deeg uit de oven en zet het weg.
Verhit de melk in een pan en maak volgens de aanwijzingen op het pakje een pudding.
Roer de amandelsnippers door de pudding en breng op smaak met cognac.
Neem de pudding van het vuur, laat hem afkoelen en verdeel de pudding gelijkmatig over het deeg.
Spoel de rozijnen onder koud stromend water af, laat ze goed uitlekken en verdeel ze over de taart.
Bereid de witte gelatine volgens de aanwijzingen op de verpakking, verdeel die over de rozijnen en laat het geheel daarna goed afkoelen.
Leg de rozijnentaart op een schaal, garneer met de geklopte slagroom en
serveer de taart.

Previous post:

Next post: