Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten uskumri papis janisi koude makreel

turks recept en turkse recepten uskumri papis janisi koude makreel

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten uskumri papis janisi koude makreel
(6 personen)

1 makreel van 900-1350 gr
4 eetlepels olijfolie
3 grote in ringen gesneden uien
2 wortelen in schijfjes
1 groene paprika zonden zaden en in dunne reepjes gesneden
2 teentjes knoflook uit de knijper
3 gepelde, ontpitte en gehakte middelgrote tomaten
4 eetlepels gehakte peterselie
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
1 1/2 dl water
8 gehalveerde olijven zonder pit
12 partjes citroen

Kerf de makreel aan beide kanten in.
Verhit de olie in een grote koekenpan en sauteer de makreel snel aan beide kanten mooi bruin.
Leg hem apart.
Fruit nu de uien lichtbruin.
Doe de wortelen en de paprika erbij en bak die 3 minuten mee.
Doe de knoflook, zout, peper en water erbij en breng alles aan de kook.
Zet het vuur laag en laat het 15 minuten sudderen.
Doe de makreel weer in de pan, schep er wat vocht over en stoof nog 10 minuten na.
Leg de makreel op een schaal en laat hem koud worden.
Garneer de makreel voor het serveren met olijven en citroen.

Previous post:

Next post: