Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten usrumru dolmasi gevulde makreel

turks recept en turkse recepten usrumru dolmasi gevulde makreel

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten usrumru dolmasi gevulde makreel
(6 personen)

6 kleine makrelen
8 eetlepels olijfolie
3 fijngehakte uien
50 gr gemalen walnoten
50 gr gemalen hazelnoten
2 eetlepels pijnappelpitten
75 gr rozijnen
1 theelepel zout
versgemalen zwarte peper
mespuntje kaneel
4 eetlepels gehakte peterselie
2 eetlepels gehakte verse dille of 3 eetlepels gedroogde dille
2 geklopte eieren
25 gr droog broodkruim
3 citroenen, in dunne schijfjes gesneden

Maak de makrelen schoon, was ze en droog ze goed af.
Maak 3 eetlepels olie heet in een koekenpan en fruit hierin de uien lichtbruin.
Doe alle noten erbij en bak 1 minuut.
Voeg dan de rozijnen, zout, peper, kaneel, peterselie en dille toe en kook 15 minuten door.
Laat alles afkoelen.
Vul de makrelen met dit mengsel en maak ze dicht met prikkers.
Verhit de resterende olie in een grote pan.
Haal de vis eerst door het ei en daarna door het broodkruim en bak ze niet te heet mooi bruin.
Leg ze op een schaal en garneer met citroen.

Previous post:

Next post: