Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   turks recept en turkse recepten visballetjes balik koftesi

turks recept en turkse recepten visballetjes balik koftesi

by de man in de zorg on January 11, 2000

turks recept en turkse recepten visballetjes balik koftesi
600 gr schelvisfilets met vel
2 dikke sneden oudbakken witbrood
1 grote geraspte ui
1 losgeklopt ei
4 takjes fijngesnipperde peterselie
zout, versgemalen peper
fijn maismeel of maïzena

Schraap de zorgvuldig op graten nagekeken filets van het vel af. Dat gaat makkelijk met een scherp mes in de richting staart-kop, dus haaks op de vezel.
Wrijf dat schraapsel tot een zalvige massa en maak het daarna met de overige ingredienten aan.
Neem zoveel maïsmeel of maïzena dat een soepel deeg ontstaat en vorm daar balletjes van ter groootte van een walnoot.
Deze visballetjes kunt u door ei halen en dan in olijfolie frituren ofwel in kokende bouillon gaar laten worden.

Previous post:

Next post: