Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   tussen de wal en het…..

tussen de wal en het…..

by de man in de zorg on July 26, 2007

tussen de wal en het schip
Wij hebben ze ook wel eens op de afdeling. (Eens; lees een spoedopname vandaag) Bewoners; met spoed opgenomen op een afdeling. Opgenomen; omdat er geen mantelzorg omheen staat. Bewoners die uit een verzorgingshuis komen en het daar te gevaarlijk word en werd voor henzelf. Onveilig. Ja; anders dan anders zijn ze; anders dan de “normale” gangbare somatische brwoners. Komen in een wereld vol onbegrip; althans voor de medebewoners en worden niet begrepen. Ja; zelf snappen zij er misschien ook niet veel van. Het overkomt ze; en ja; soms botst het. Een keiharde wereld. Neen niet eigen volk eerst; maar eigen plaatst eerst. “Kijk zit die gek weer op mijn plaats”.
Bewoner word doodongelukkig en verdrietig. Ze doet toch niets verkeerd en snap er niet veel van. Waarom och waarom……..
Tis triest. Bewoners op een somatische afdeling ; of misschien zelfs op een afdeing waar ze in het geheel niet plaats horen….
Gewoon; omdat de mantelzorg is weggevalen; een normaal bejaardenhuis ze niet kan “opvangen”; en simpel en alleen omdat er op een verpleeghuisafdeling; ook somatiek; altijd toezicht is, ter voorkoming van vallen, ongelukken en ja…omdat er altijd begeleiding is.
Mensen; die keihard tussen de wal en het schuip vallen.
Triest!
Niet tot morgen; bewoners hebben en barbeque; maar tot zaterdag.

Previous post:

Next post: