Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   twee en dertig honderd veertig seconden duurt bij ons een nachtdienst

twee en dertig honderd veertig seconden duurt bij ons een nachtdienst

by de man in de zorg on January 24, 2013

negen uur duurt bij ons een nachtdienst
negen hele hele lange uren als het stil is

vijf honderd veertig minuten duurt bij ons een nachtdienst
vijf honderd veertig hele hele lange minuten als het stil is

twee en dertig honderd veertig seconden duurt bij ons een nachtdienst
twee en dertig honderd veertig hele hele lange seconden als het stil is

Afgelopen nachten hiervoor al het sopwerk, schrijfwerk gedaan. Alles keurig netjes verwerkt en al keer op keer op zoek geweest naar dingen, maar nu is het stil en ben ik klaar. Laatste nacht stil en mijn god wat duurt hij lang.
Mijn werk gedaan, het extra werk gedaan en het extra extra werk opgezocht zoals van mij verwacht word en het extra extra extra kutwerkje opgezocht.
Ik ben de tijd aan het vooruit duwen. Vooruit duwen van uren minuten en seconden, maar dat wil niet lukken. Hoe hart ik ook duw, hoe snel ik hoop dat deze nacht voorbij is, de tijd gaat niet sneller. Ik zal mijn tijd moeten uitdienen. Ik zal moeten blijven totdat mijn klok op naar huis mogen en gaan staat. Eindelijk… eindelijk. Soms is het stil en rustig, en is alles al gedaan wat gedaan moet worden. Dan ben je gewoon simpelweg klaar en wacht je op de bellen die niet komen gaan.Wachten op dat het tijd is. Op je maatjes van de dag. Wachten duurt soms lang…. eindeloos lang…… de nachtdienst…. soms twee en dertig honderd veertig hele hele lange seconden als het stil is….

Previous post:

Next post: