Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Twee is veel drie is veels te veel

Twee is veel drie is veels te veel

by de man in de zorg on February 28, 2005

twee is veel; drie is teveel
Vannacht nachtdienst.
Weer nachtdienst; kep het gevoel dat ik net uit de nacht ben. Ik heb er deze maand vier; maar ik besef dat ik afgelopen maandag pas uit de nacht ben gekomen.
Wel vorige week drie maal op de dag gestaan.
Zal afwachten waar ik in terecht kom vannacht. Nadat ik vorige week uit de nacht ben gekomen is er veel veranderd op de afdeling. Misschien te veel.
Veel gebeurt. Kep het nooit niet zo meegemaakt. Had al te maken met enkele bewoners die ziek waren; erg zieke; en je besef dat je ouderen op hoge leeftijd verzorg.
Ouderen die erg ziek zijn en die veelal hier voor altijd wonen.
Kad vorige week in de nacht drie erg zieke bewoners waarmee het misschien niet goed ging; waarvan de situatie te snel achteruit ging.
Waaraan je alles doet om deze bewoners op te laten knappen en waarvoor dagelijks; en ook tussendoor; artsen op de afdeling zijn.
Soms zijn mensen oud en wil het lichaam niet meer; uitgeleefd misschien; hoewel dat erg raar staat.
Ik weet in ieder geval dat toen ik vrijdag naar huis ging drie bewoners zijn overleden in die week. Veel; erg veel; kep ‘t nooit niet zo mee gemaakt.
Was druk; je wilt het allerbeste voor de bewoners en de familie doen.
Palliatievezorg; ook op een relatief drukke afdeling; moet goed zijn; en dat is gezien hoe de familie reageert ook goed en netjes verlopen.
Soms ziet familie ook in dat het lichaam van hun naaste niet meer wil; dat het lichaam op is. Maar toch…………..
Er is ook een revalidant nar huis gegaan. Kon met thuiszorg en familie terug naar de thuissituatie. Mooi dat dat kan.
Nu maandag is het beddencircus weer op gang gekomen. Donderdag de eerste opname gehad op de afdeling. Vandaag maandag weer een nieuwe opname en morgen; dinsdag nog een.
Zitten we weer op 31.
Bijna vol.
Een bed wat leeg is kost geld wat heel cru lijkt; en er zijn talloze mensen die op een wachtlijst staan om gespecialiseerde zorg te krijgen of waarvan de thuissituatie soms onhoudbaar is geworden, of gewoon omdat een ziekenhuisbed veel duurder is dan een verpleeghuisbed.
Cijfertjes achter mensen; stom he.
Verwacht dat we dinsdag of woensdag weer gewoon op 32 bewoners zitten.
We gaan ons best voor die mensjes doen. Moet lukken met dit team.

Previous post:

Next post: