Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   twee minuten respect(loos)?

twee minuten respect(loos)?

by de man in de zorg on May 5, 2007

twee minuten respect(loos)?
Gisteren gewerkt; late dienst. Ja; het liep wel lekker om eerlijk te zijn. Lekker gewerkt; goed team. Ja; er wel flink tegenaan. Wilden om tien voor acht de afdeling “platleggen”. Platleggen in de zin dat we de laatse bewoner voor de twee minuen stilte gingen doen of hetgene afronde waarmee we bezig waren.
Met z’n allen; lees drieen; naar de woonkamers gegaan om even stil te staan voor twee minuten stilte die we met z’n allen stil moeten zijn.
Bel systeem afgezet; zodat de alarmen op de lampen gingen.
Twee minuten stilte heeft een kerstboomverlichting aan alarmen opgeleverd; en een telefoontje van een familielid in die twee minuten. Mijn god;je kan de gehele dag bellen; maar juist nu; op vier mei om acht uur………
Twee minuten stilte; een kerstboom verlichting aan bellen en een telefoontje van familie. Dank je voor het getoonde respect; alhoewel ik het m’n bewoners niet kwalijk kan en zal nemen. Klokken staan overal niet hetzelfde. Bellen ze; dachten ze dat die twee minuten allang voorbij waren. Oke; kan ik wel begrijpen. Geen punt; maar toch.
Dus met z’n drieen twee minuten stil gestaan op rtl vier. Zoals het hoort; zoals het moet.

Neen; daarlijk werken.
Vijf mei. Een dag die voor mij eigenlijk niets betekend. Ja; dat wel; als er een nul of een vijf in het jaartal staat wel. Compensatiedag. Maar nu; gewoon een werkdag voor mij en geen bevrijdingsgevoel of wat dan ook. Gewoon werken; met m’n avondmaatjes op een relatief rustige zorgafdeling.
Tot morgen.

Previous post:

Next post: