Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Twintig jaar zuster

Twintig jaar zuster

by de man in de zorg on September 17, 2012

Deze week ben ik twintig jaar zuster.
Neen een foto, gemaakt op elf september negentien twee en negentig,

mijn laatste werkdag als schoonmaker in verpleeghuis Slingedael te Rotterdam, met afstand mijn allerleukste en beste werkgever ooit!. Op de foto ik en mijn collega Angelique duiker….. samen achter een boenmachine. Tussen september 1988 tot elf september 1992 daar gewerkt. Ik ben daar gekomen nadat ik de opleiding tot instellingskok niet had afgerond. Vier waanzinnig mooie jaren, bij en hele goede baas in een waanzinnig leuk verpleeghuis. Als ik ooit stop met mijn zorgcarriere, wil ik daar stoppen. Bij het begin, mijn oude Slingedael.
Twintig jaar geleden was dit mijn laatste dag, en begon ik op de prinses Magrietschool aan de s’gravendijkwal in Rotterdam mijn opleiding. 9/92/C dat was mijn klas. Namen weet ik niet echt meer, maar de opleiding daar was zeer leuk. Na vele omzwervingen en vele jaren niet leuk op school was dat eindelijk en school en opleiding die me aantrok. Ik zat daar twintig jaar gelden omdat ik werkte in verpleeghuis de elf ranken in Rotterdam Lombardijen. Ik werkte daar van 1992 tot 2001. Als ik daar aan terug denk, denk ik aan een ding vooral. Annet Schilder, van de opleiding. Wat was ze ongelooflijk streng…. Maar rechtvaardig. Wat heb ik van haar veel geleerd. Dingen van mijn denken en handelen van nu, komen direct voort van haar. He ik nu in mijn werk sta, is grotendeels gevormd door haar. Annet Schilder, uw naam zal door mij nimmer vergeten worden. Ik heb daar mijn diploma gehaald. Het diploma tot ziekenverzorgende. Mijn belangrijkste diploma in mijn leven.
Van de elf ranken naar een verpleeghuis in sciedam gegaan……..en in dat verpleeghuis in schiedam gewerkt tot 2008 en tot heden nog werkzaam in de zorg. Nu werkzaam op een kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. Ik werk daar nu al weer vier jaar. Vier jaar lang. De tijd vliegt hard. De twintig jaar zuster zijn, zijn ook voorbij gevlogen…

Previous post:

Next post: