Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   uitgeleend

uitgeleend

by de man in de zorg on June 12, 2007

dinsdag 12 juni 2007
Gisteren gewerkt; dagdienst. Nou eigenlijk wel en dagdienst maar ook “geen echte” dagdienst. Na een late dienst tot kwart voorelf mag je niet om kwart over zeven beginnen. Dus zo’n dagdienst begint dan bij ons om half tien tot zes uur.
Dus ja; gisteren gewerkt. Toen ik op de afdeling kwam en de rapportage las kreeg ik te horen dat ik was uitgeleend. Naar boven.
Boven. Het gebouw waar ik werk is zeer groot. Er is een emz; een soort thuiszorg; de verzorging; de vvz, de pg en misschien nog wel meer. Twee verpleeghuisafdelingen zijn er en boven mijn etage is nog een verpleeghuis afdeling.
“Je bent uitgeleend naar boven”, werd mij gezegd. “Leuk” gaf ik aan; best wel lang geleden dat ik daar heb gelopen; kep er best wel zin in. Natuurlijk loop je het liefst op je “eigen” afdeling, maar als je zelf krap staat dan ben je blij dat je hulp krijgt van een andere afdeling toch? Je moet dus niet zeiken of klagen dat je bent uitgeleend.
Dus ja naar boven om terecht te komen op een afdeling die op dat moment zeker goed hulp kon gebruiken.
Met een vaste collega de gehele ochtend lekker opgewerkt. Als je een naam van een bewoner weet; wat de mogelijkheden en de beperkingen zijn, hoe de transfer is en welk eventueel incontinentie materiaal ze aan hebben ; dan kan je een heel eind komen. Tuurlijk schiet je bij dingen waar je tegenaan loop je vaste collega aan; maar je heb niet voor niets zo’n mooi papiertje op zak.
Dus ja, bijna heel de dag niet gewerkt op mijn vaste afdeling; maar “boven”. Weetje, het was wel leuk om daar eens te buurten. Even ander neuzen van bewoners en ja…. wat moet ik zeggen..het is nooit verkeerd om soms ergens anders te lopen.
Ik zie het zo. We zijn een grote zorginstelling met vele bewoners; of ze nu op de pg, vvz, emz.. Je bent als werkgever zeer goed bezig als je waar de bezetting misschien wel boven normaal is deze te verminderen en deze mensen “uit te lenen” naar een krappe afdeling?
Neen, zelf heb ik heb er geen moeite mee, om eerlijk te zijn; ik vind het misschien wel soms heel leuk om eens ergens anders te buurten in het huis.
Toen ik wegging gaf ik ook aan..”Mocht je krap zitten en we staan goed beneden te goed, denk aan mij”
Neen, uitgeleend worden is voor mij niet erg, misschien wel zelfs leuk.
Tot morgen

Previous post:

Next post: