Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Uitstapje met vervoer op maat

Uitstapje met vervoer op maat

by de man in de zorg on October 23, 2004

uitstapje met vervoer op maat
Vervoer op maat bestaat 10 jaar in Rotterdam en om dit te vieren hebben ze een leuk idee bedacht voor verpleeg en verzorgingshuizen.
Bewoners die normaal gesproken vrijwel niet buiten het verpleeghuis komen krijgen gratis een rondrit door de stad en het bezoek aan een pannenkoekenhuis aan geboden door vervoer op maat.

Bewoners gingen van het verpleeghuis uit een rondrit maken van een uur door de stad.
Plaatsen waar onze bewoners zeer lang niet geweest waren, waren te zien vanuit het busje.
Erg leuk omdat veel van onze bewoners op de zorgafdeling uit het centrum de stad komen. Je ziet onze bewoners staren naar de bekende dingen zoals het gebouw van de Holland Amerika Lijn en de uiteraard het hofplein en de Coolsingel. Automatisch komen dan de verhalen van vroeger bij de bewoners naar boven.
Ook de nieuwe plekken voor de bewoners komen we langs zoalsĀ  de Erasmus brug en de grote nieuwe flatgebouwen en kantoren aan de maas.
Bewoners keken hun ogen uit en het was goed te zien dat de bewoners ervan genoten.
Vervolgens werd de wijk Crooswijk aangedaan en gingen we richting het Kralingse bos om pannenkoeken te eten.
Heerlijk om de mensen zo te zien eten en zien te genieten. Bij het pannenkoekenhuis werd gezongen en liedjes kwamen zeer bekend voor, voor onze bewoners. Vervolgens gingen we naar de herten kijken en en konden onze bewoners ze voeren.
Nadien gingen we teug naar de het verpleeghuis.
Het was een mooie dag en onze bewoners hebben enorm genoten.
Zeker; het is goed en leuk dat vervoer op maat zo’n goede en leuke actie heeft bedacht om het tienjarig bestaan te vieren. Zeker ook omdat ik vanuit de werkvloer van de afdeling weet hoe goed zo’n dagje uit onze bewoners doet.
Vervoer op maat regio Rotterdam
Namens de bewoners zeer veel dank voor deze leuke dag uit.

uitstapje met vervoer op maat
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: