Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   veel kleine beetjes tijd

veel kleine beetjes tijd

by de man in de zorg on March 19, 2006

veel kleine beetjes tijd
Neen, het was me het avondje wel; gisterenavond; mijn avonddienst. Neen; niet dat het niet lekker liep of zo maar anders. Ja; we liepen wel goed en netjes maar toch.
Collega’s bezig met het eten en de arts komt op de afdeling voor een bewoner. Ja; pillen en eten geven en een arts op de afdeling; tijdens etenstijd…..
Aardig poosje mee bezig geweest en ook met handelen bij de bewoner. Ja; ik kon niet weg bij de bewoner; het eten waren ze mee bezig en de pillen…ja die kwamen ook op mijn schouder.
Soms komen dingen misschien wel (een beetje) ongelegen; alhoewel ook ik besef dat je daar altijd flexibel en goed op in moet en kan spelen; maar toch.
Dus ja; vanaf vijf uur liep ik achter de feiten aan op de afdeling. Ja; oke het was relatief rustig; maar toch. Je weet dat als je op een gegeven moment met een achterstand loopt dat dit moeilijk in te halen is.
Veel zorg tussendoor aan de bewoner waarvoor de arts was geweest. Oke; telkens eventjes; maar op de gehele avond zeer veel; zeer veel tijd. Afgeknibbeld van tijd die je al hard nodig heb en had.
Ja; oke met mijn collega’s maar die konden hetgene wat ik moest doen niet overnemen en mogen dat ook niet. Ja; splitsen en je kop er zeer goed bijhouden. Wat te doen en wat niet en hoe. Spelen met tijd en ja; mischien wel vele dingen tegelijkertijd doen.
Ja; maar toch; het liep ondanks het tijdsverlies toch lekker; de zorg. Aan het eind was alles netjes achtergelaten en we; we hadden het idee dat alles netjes was afgerond. Alles was gedaan en de bewoners waren weer netjes verzorgd.
Ook de bewoners die op waren gebleven hadden het goed naar hun zin gehad. Ja; daar was ik zeer tevreden over; maar toch. Zoveel te doen en tussendoor zeer veel tijd verliezen als je die eigenlijk niet heb ; ja dat hakt erin.
Zeer creatief werken en ook handelen; maar vooral je hoofd er goed bijhouden. Een uurtje; telkens vijf minuten missen is een berg op een avonddienst. Op een avonddienst waaraan je als gediplomeerde mischien wel je handen vol aan heb; en dat erbij…….ja; daar moet je op in kunnen spelen.
Tis mij; neen ons weer gelukt; de bewoners en ook afdeling netjes te verzorgen.
Vriendin heeft vandaag weer mazzel; ik heb laat. Zal verwacht ik anders lopen dan gisteren avond; enne mocht het echter weer zo gaan als gisteren..daar zijn we op ingespeeld. Moet (weer) lukken

Previous post:

Next post: