Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   veels te vroeg

veels te vroeg

by de man in de zorg on December 15, 2009

veels te vroeg
Mijn werk ongelooflijk mooi, dat zeker, maar het heeft ook zijn minder mooie kanten. Zijn moeilijke kanten welteverstaan.
Neen, vorige week is er een bewoner van mij op de afdeling overleden die al hoewel die er toch niet lang was, toch veel voor mij betekende. Een korte periode waarbij je best wel intensief met bewoner een familie bezig ben geweest. Het is niet leuk als bewoners overlijden, hoe kort of hoe lang ze bij mij op mijn afdeling zijn. Ik werk met ouderen, en ja je kan er niet omheen, het is een van de dingen waarmee ik in mijn werk in aanraking kon. Gelukkig, gelukkig gebeurt dit niet al te vaak maar afgelopen week was het helaas zover. Bewoner lag op haar kamer en werd in de avond opgehaald, door de begrafenisondernemer. Normaal gesproken gaat als de begrafenisondernemer op de afdeling komt alle deuren even dicht en proberen we onze bewoners niet te laten lopen op de gangen en ook met andere dingen houden we rekening. Het is niet leuk voor zowel familie als ook bewoners als er opeens een kist voorbijkomt, met daarin een overleden medebewoner die op de afdeling woonde.
We proberen dit zeker ook bij onze dementerende bewoners, dit af te schermen. Dit gebeurde ook vorige week tijdens de late dienst van mijn collega. De mensen van de begrafenisondernemer kwamen later de afdeling om de bewoner “op te halen”.
Tot zover ging alles goed. Bijna alle bewoners lagen op bed, een enkeling zat nog in de geamelijke woonkamer, het was ‘s avonds erg laat, er zat niemand op de gang.
De bewoner werd over de gang heen gereden richting de deur, en terwijl ze daar reden kwam een bewoner zijn kamer uitgelopen. De bewoner keek naar begrafenisondernemer en de lijkkist. Ze keek nog eens en nog eens en vroeg vol galgenhumor tegen de begrafenisondernemers……. “jullie komen toch niet van mij he”? 😉
Tot oneven

Previous post:

Next post: