Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   verhuizen doe je niet alleen

verhuizen doe je niet alleen

by de man in de zorg on September 28, 2007

verhuizen doe je niet alleen
In de zorg; lees ook in de ouderenzorg is veel mogenlijk; en niet allen in de ziekenhuizen. In de ziekenhuizen gebeurd het dus wel vaker en bij ons; indien bewoners en familie er geen bezwaar tegen hebben komt het incidenteel ook voor. Gemengt verplegen. Mocht er echter een mannen of vrouwenkamer vrijkomen word alsnog naar een goede oplossing gezocht.
Een man en vrouw; geen echtpaar; liggen samen op een slaapkamer. Zeer binnenkort komt er een opname; een vrouw; en op een vierpersoonskamer komt een “mannen”bed vrij.
Dus ja; er is in goed overleg met uiteraard bewoner en ook familie besloten en afgesproken om een mannelijke bewoner “te verhuizen”. Van het week-end komt de verhuizing en ach ja; misschien is de bewoner soms wat verward; stond zijn koffertje al in te pakken. Ging naar hem toe; hoofdschuddend stond hij daar; en hij wist het niet meer…..hoe oh hoe kon hij al zijn spulletjes verhuizen; zonder veel hulp van familie en naasten. Dus ja; ach daar stond hij dan allen met zijn koffertjes om in te pakken. Onderbroeken en pyama’s inpakken en meer. “Ik ga verhuizen dus ik ben nu al alles in aan het pakken; maar hoe oh hoe krijg ik alles mee”; hij wist het echt niet meer.
Meneer meegenomen aan mij arm en naar een collega toegegaan. “Zullen wij samen morgen met meneer “de verhuizing” doen en hem helpen daarbij?”
“Tuurlijk geen probleem” was het antwoord en je zag meneer zichtbaar opgelucht ademhalen. “Dat bespaart een hoop zorgen”. “En weetje; wij helpen morgen mee met het verhuizen van uw kleding”; gaf ze aan. “Dus ik hoef mijn koffer ook niet meer verder in te pakken”. Gerustgesteld ging de bewoner naar de nietrokers woonkamer.
Tot morgen meneer.
Tot morgen verhuizers 😉

Previous post:

Next post: