Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Versierd

Versierd

by de man in de zorg on February 2, 2006

versierd
We zijn wel wat vroeg, maar we hadden even tijd in onze middagpauze. Oke het word al koud en alles is zoals het hoord. Blauwbekken in de pauze warme koffie; en roken in de kou.
Net op tijd, net voordat het kerstfeest los gaat barsen.
Vandaag heb ik samen buiten met een collega de kerstboom versierd. Nu al?
Ja; nu al. Tis nu 2 februari en ik denk je ken er maar op tijd bij zijn toch. Nu hebben we er in onze pauze tijd voor en wie weet daarlijk is het enorm druk. Word hij even snel opgetuigd en ja; laten we wel wezen; nu kunnen we er extra lang van genieten.

Neen ; de kerstbomen stonden nog buiten bij de niet rokers woonkamer. We hadden ze op het terras neergezet; en normaal worden ze dan ook daarvandaan weggehaald. Normaal; maar dit jaar niet. Ze staan daar maar te staan ; en dat al meer dan een maand.
Vanmorgen zat ik buiten koffie te drinken en te roken en zag ik ze nog staan. Twee zielige kerstbomen. Schoot een collega aan, om wat leuks te doen. Daarlijk in onze etenspauze gaan we de kerstboom maar weer optuigen; maar dan met ballen en een piek van papier.

Dus maar gedaan in onze pauze. De bewoners zagen ons bezig en dachten eerst “die zijn gek”; maar toen we de ballen er in gingen hangen en ook een piek vonden de bewoners het wel erg grappig worden. Lachen en zelfs een duim omhoog van een bewoner. Ja; grappig vonden ze het.

Gelijk maar mijn zoco aangeschoten en te zeggen dat het ons spijt dat we zo laat zijn met de aanvraag voor of we nu kerst of oud en nieuw willen werken.
Ze keek ons vol verbazing aan en we namen haar mee naar de?kerstboom.
Ja; grappig vond ze het……
Toch maar een briefje weggedaan met het vriendelijke verzoek alsnog de kersbomen op te halen; en warempel; vanmiddag aan het einde van mijn dienst waren ze weg <img src=”/.shared-ilsemedia/themes/common/icon_wink.gif” class=”emoticon” alt=”” />, de kale en de versierde kerstboom.

Previous post:

Next post: