Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   verstoppertje

verstoppertje

by de man in de zorg on November 3, 2005

verstoppertje
03-11-05
Vannacht gewerkt nachtdienst.
Toen ik nog in de schoonmaak werkte; tussen 1988 en 1992; in een groot verpleeghuis in Rotterdam kwam ik op een afdeling.
Bepaalde dingen vergeet je nooit.
Er was een dementerende bewoner; met een wandelstok. Kwam niet te dicht bij haar in de buurt. Ze kwam achter je aan met haar wandelstok; luid roepend “Dit is mijn huis”, “Dit is mijn huis”.
Lachen vond ik dat toen; wist ik toen veel wat Alzheimer inhield.
Een vreemd verhaal hoorde ik ook vanmorgen.
Een bewoner heeft ook iets toegeeigent en verstopt dit overal; zodat wij het maar iet kunnen vinden.
Neen, denk niet gelijk aan een badbrancard of een passieve lift of zo. Die zijn zo klein; die vind je nergens. Nee; ik zal het uitleggen. we hebben staliften; twee verschillende soorten; de Jeruzalem en de Abraham.
Oke twee verschillende type liften met twee verschillende soorten banden. En een van die banden heeft de bewoner zich toegeeigend en verstopt deze overal. In het bed; onder in zijn nachtkastje of gewoon elders op de afdeling.
Het gevolg is dat je regelmatig je rot loopt te zoeken naar de tilband. Vragen aan hem levert niets op; hij wil zijn band of gewoon de universele tilband niet delen. Dus ja, het is een game geworden…. waar oh waar is de tilband nu weer verstopt. Leuk he, verstoppertje spelen.
Oh ja; m’n laatste nacht was dit; athans van deze serie nachtdiensten. hoop er zelf morgenochtend nog te zijn.

Previous post:

Next post: