Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Verzorgende gevonden na twee uur

Verzorgende gevonden na twee uur

by de man in de zorg on April 3, 2005

03-04-05
verzorgende gevonden na twee uur
Raar he; je hebt het vast wel eens in de nacht. Zit je even en luister je naar je lichaam. Voel je je rug wat kraken als je bukt. Doet je schouder steken als je teveel draait. Voel je na de zoveelste sigaret van de dag steekjes overal.
Klopt het allemaal nog wel in mijn lichaam vraag je je dan af.
Stel er zou wat met mij gebeuren; wat dan; wanneer word ik gevonden. Laat; te laat of veels te laat? Angstig deze gedachte………
Tis stil in de nacht; nachthoofd is niet meer boventallig en gedeeltelijk ingeroosterd op een afdeling. Maarja doet er niet toe; stel er zou wat met mij gebeuren, wanneer vinden ze mij? Moet ik lang wachten? Komt het hoofd langs en wanneer? Allemaal vragen die in me opkomen toen ik dacht hieraan.
Wat moet ik doen in zo’n geval; kruipen naar een telefoon? Hulp roepen? Kweetniet; tis een angstige gedachte; maar ja. Kep gelukkig lichamelijk niets; je loopt er wel eens tijdens een vrij rustige nachtdients aan te denken. Stom he

Previous post:

Next post: