Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   vocht

vocht

by de man in de zorg on July 29, 2008

vocht
Wat was en is het warm voor die oudjes op mijn afdeling…… Mijn god; neen, tis niets voor die mensjes zulk weer. Neen s’morgens goed geregend in mooi Hoogvliet en ja; vanaf een uur of twee de zon weer volop aan het bakken. Neen; klam en klef weer. Niets voor ons; maar zeker helemaal niets voor de bewoners die we en ik verzorg. Niets; dat zeker; te warm. Tot een graad of twintig gaat het nog aardig met ze; alhoewel de zorgafdeling dan al flink opwarm; maar net zoals gisteren, eergisteren en ja; geloof nog langer…neen niets.
Ze kunnen het niet aangeven; pg; maar je kan het wel zien aan de bewoners. Als het aan hun lag; gaat het vandaag sneeuwen.
Gisteren laat; warm op de afdeling; te warm voor mijn bewoners. Loop zelf te rennen op de afdeling en ja; plak en plak overal als ik wat doe. Drink goed; drink veel; zit aan de twee liter drinken op een avonddienst; en het idiote is; heb het nodig; klink raar; mijn urine is donkere appelsap. Leg of lig iemand op bed en je voelt het zweet overal vandaan komen. Vies.
Neen wel gisteren mazzel; een vakantiekracht extra erbij in de avond en ja; met zijn drieen. Makkelikke moeilijke keuzes gemaakt.
Drinken is veel belangrijker dan op tijd naar bed; zeker met de warmte op de afdeling. De keuze gemaakt voor twee naar “het bed'; en twee voor het drinken. Drinken delen en “aanvullen” met twee man personeel; aan hen die het zelf niet meer aan kunnen geven. Hulp bieden en helpen bij het “volproppen” van en met vocht; vocht wat ze te veel verliezen; die mensen.
Daardoor druk; met zijn tweeen volop aan de bak; maar toch…. tuurlijk; tis heavy met zijn tweeen; maar dat drinken heeft zijn hoogtste zorg.
Ja; het was warm; druk; en plakkerig mijn avonddienst; maar wetende dat met twee mensen voor het drinken en te helpen daarbij; dat het ze niets heeft ontbroken kijkend naar vocht…..
tot oneven.

Previous post:

Next post: