Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Vreugde en ja balen

Vreugde en ja balen

by de man in de zorg on February 14, 2006

vreugde en ja balen
Neen; ook ik heb geen bloemen voor mijn vriendin gekocht omdat het valentijndag is. Neen; vind het wel leuk om bloemen te geven, maar omdat het valentijnsdag is (omdat het van de bloemenboer en blokker moet) nee; dat laat ik aan me voorbij gaan.
Weetje; morgen staat die bos bloemen er voor de helft van het geld er, maar dan staat er geen kaartje aan en een minihartje; omdat het valentijn is.
Neen; in huize ziekenverzorgende geen valentijnsdag.
Tis toch voor stille liefdes en aanbidders toch? Neen; als je blief zeg; we hebben het in huize ziekenverzorgende wel netjes zo.

Naja; vanmorgen kwam een man p mijn afdeling naar me toe op. Huilen. Vraag wat er aan de hand is en ik neem hem even mee; appart.
Hij gaat zitten en de trnaen beginnen te lopen. Hij pakt zijn zakdoek en snuit nogmaals.
Ik vraag “is er iets waar je erg mee zit…..”
“Nee” antwoord hij; maar ik mag naar huis en ik ben zo blij……..
Mag ja; die beste man kwam bij ons om te revalideren en hij en we hebben enorm zijn en ons best gedaan om te bereiken wat voor hem nu mogenlijk is. Terug naar huis.
Begin ging heel moeizaam; kon bijna niets en nu; een trotse man; die zelfs medebewoners helpt met het wandelen over de gang en ja; enorm sociaal is. Lief en aardig en met iedereen goed contact.
Dus huilen van geluk.
Ja; ben ook trots op hem en ja het doet me veel.
Ja; dan besef je ook weer dat je een mooie job heb. Kijk eens, we hebben het weer geflikt!! Samen in het verpleeguis, geen enkele dicipline uitgezonderd.
Een mooie job.

Vandaag hoorde ik rot nieuw; een bewoner was vanmorgen erg ziek geworden. Hoe en wat; daar ga ik niet op in…….
Altijd vrolijk een dametje. Gisteren zijn ze met z’n allen; collega’s en stagiares nog aan de wandel geweest. Trots zat ze in haar rolstoel. Dikke jas, sjaal en lekker warm.
Ze kwam terug en je zag dat ze genoten had. Ik zwaaide; zij zwaaide terug. Vroeg of ze het leuk had gehad en ze reageerde hier positief op.
Vroeg het ook aan mijn collegas. Ja; ze had er enorm van genoten ‘t vrouwtje.
Vanmorgen hoorde ik dat mevrouw was erg ziek was. Ben langs gegaan en ze lag op bed. Ziek; voelde me klote toen ik haar zag. Mijn hart met d of t brak.
Wat een klotebaan heb ik! Mijn god; gisteren volop aan het genieten en nu…ach laat maar.
Vreugde; het doet mij ook zeker goed als een bewoner naar huis gaat; en verdriet; het raakte me vanmorgen best wel. Neen anders; kreeg best wel een dauw. Het is soms zo dicht bij elkaar.

Weetje; mijn job; een mooie baan; maar het verschil tussen vreugde; om die man en balen; om die vrouw; ligt soms wel erg dicht bij elkaar.

Previous post:

Next post: