Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   vroege kerst in mooi hoogvliet

vroege kerst in mooi hoogvliet

by de man in de zorg on December 1, 2008

vroege kerst in mooi hoogvliet
Ja; de kerst valt dit jaar vroeg in mooi Hoogvliet. Ja; dat zeker. Een week geleden al met mijn vriendin naar intratuin gegaan en ja; op zaterdag naar karwij; lampjes en ballen kopen. Kijken voor kerstspullen die je ieder jaar weer koop en waar je eigenlijk geen ruimte voor heb; maar toch koop voor de heb.
Ja; je heb het in huis en ja; mijn handen jeukte al; al twee weken. Ook al met de buurman over gehad. “Wanneer ga jij nauw beginnen”. “Zij; mijn buurvrouw wou een week of twee geleden al beginnen; maar dat wilde ik nog niet”; gaf hij aan. “Bij ons thuis…… ik wou wel; maar mijn vriendin wou nog niet”; gaf ik hem an. Maar zaterdag zou hij gaan beginnen en dat was gelijk voor mij een goed excuus om ook al te gaan beginnen in de tuin; “want lieve lieve lieve kelly…. de buren gaan ook al beginnen”
Eergisteren maar weer naar karwij gegaan; nog meer rommel kopen en ja hoor….. de eerste kerstdingen maar opgehangen in de tuin. De eerste lichtslangen hangen er gelukkig weer; de versierde kertboom hangt al weer aan de schuur; de flikkerlampen hangen over de zonnekap en ja; de eerste kleine lampjes hangen in de conniferen.
Vroeg dit jaar; maar dat kan en kon roostertechnisch niet anders; (zwak maar goed excuus). “Veel werken de aankomende dagen; en ja; dan word het te laat; dus daarom zaterdag maar beginnen; gaf ik mijn vriendin nog maar eens aan”. Nau oke dan maar (dan ben ik van jouw gezijk af)
De achtertuin is gelukkig nu versierd. Nu al; op 1 december maar we zijn nog lang niet klaar. Nog veel te doen binnen en buiten; maar het begin…. is er. Kerst valt vroeg dit jaar in mooi Hoogvliet. Zijn nog weinig gekken; buiten ik en de buren; bezig in de buurt met versieren; maar 1 of eigenlijk 2 moeten er de eerste wezen. Eind november al in de Kerstsfeer….. een maand genieten van die vele lampjes. Gezellig (of gestoord); nu al
tot oneven

Previous post:

Next post: