Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   vroeger was alles beter

vroeger was alles beter

by de man in de zorg on October 10, 2004

vroeger was alles beter.
Gisteren late dienst gehad. Voetbal op te televisie. Leuk voor de bewoners. Bij diverse bewoners staat de televisie op de slaapkamer aan. Ook in de grote zaal van het verpleeghuis zitten verschillende bewoners te kijken.

In een van de twee woonkamers van de verpleeghuisafdeling staat de televisie ook op het voetbal.

De bewoners hebben een leuke avond gehad en dat is duidelijk aan de bewoners te zien en te merken. Bewoners die anders vroeg op bed liggen bleven op en hadden het goed nar hun zin. Samen kijken naar een wedstrijd is altijd leuk.

Toch worden de bewoners wel een beetje gefrustreerd door alles.

Vroeger had je op de N.O.S. op zondag voetbal en op de woensdag een Europacup wedstrijd.

Tegenwoordig is alles veranderd en vele bewoners snappen er weinig meer van waarom dit nu allemaal anders is.

De Eredivisie op zondag bij de N.O.S.; de Eerste divisie op vrijdag, zaterdag en zondag op SBS 6; Engels voetbal op RTL 5; thuiswedstrijden van oranje op de N.O.S. en nu de uitwedstrijden op een kanaal met en naam die niemand uit kan speken.
Vroeger was alles beter.
Had je twee kanalen op tv en was het leuk. Werden er nog dingen uitgezonden die de bewoners leuk vonden. Nederlandstalige muziek programma’s en het slagerfestival. Ook Nederlandse toneelstukken bij de TROS en natuurlijk de Andre van Duin shows. Op zondag om zeven uur avond’s een uurtje sport.
Ja tijden veraderen. Bewoners kijken nu tussen de grote reclameblokken door naar een stukje goede tijden slechte tijden en worden met de meest ingewikkelde voor,na en tussen beschouwingen geconfronteerd op een van de vele kanalen die voetbal uitzenden.
Veelal is de vraag van de bewoners waarom er zo weinig van vroeger word uitgezonden op te televissie of waarom ze geen dingen zoals Swiebertje en dergelijke.
Ik geef ze gelijk. Vroeger was alles beter; twee kanalen op tv en leuke programmes in plaats van twintig kanalen op de televisie met de zoveel herhalingen.

vroeger was alles beter
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezo

Previous post:

Next post: