Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   Waar is de tijd gebleven dat je als verzorgende nog mens kon zijn als mens in de zorg

Waar is de tijd gebleven dat je als verzorgende nog mens kon zijn als mens in de zorg

by de man in de zorg on July 31, 2010

Waar is de tijd gebleven dat je als verzorgende nog mens kon zijn als mens in de zorg
Onlangs op een drukke dag… mijn god wanneer was het eens rustig en had je gewoon de tijd voor bewoners, stap ik tussen het vliegen en heksen de woonkamer binnen, en zie een bewoner zitten, die ik nog geen goedenmorgen had gezegd.
“Goedenmorgen mevrouw Jansen”
“Goedenmorgen”
“En hoe is het met U”?
“Slecht… ik ben zo verdrietig……”
Ik kom zo bij u, terwijl ik wist van binnen toen ik dit antwoord aan haar gaf, dat zo niet zo zou zjjn. Zo zou niet over een uur, niet over een paar uur, misschien zelfs niet vandaag zijn.
Van binnen hoopte ik dat ze “het gaat goed” zou zeggen, maar een antwoord van “slecht, ik ben zo verdrietig…” kwam zo vrdomd ongelegen uit, geen tijd… wanneer eigenlijk nog wel..
Ik voel me als ik er aan terugdenk denk zo verdomd klote. Geen tijd (meer) voor een verdrietige bewoner, die juist op dat moment alle aandacht en tijd nodig had, en dat kan ik te vaak niet meer bieden en geven. Soms….soms heb het idee dat je als verzorgende in een zorgfabriek werk, waar alles gaat over tijd efficientie en zorgproductie. Waar is de tijd gebleven dat je als verzorgende nog mens kon zijn als mens in de zorg….. wanneer kan ik weer mens zijn tegenover bijvoorbeeld deze verdrietige bewoner…

Waar is de tijd gebleven dat je als verzorgende nog mens kon zijn als mens in de zorg
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: