Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   waar is mijn koffertje

waar is mijn koffertje

by de man in de zorg on June 15, 2010

waar is mijn koffertje
Diverse malen, zo niet ontelbare malen had hij het al gevraagd.
“Waar is mijn koffertje. Neen, niet alleen aan mij, maar ook aan alle collega’s waarmee ik werk en die met hem te maken hebben op mijn kleinschalig woonproject voor dementerende bejaarden. Ook artsen, familieleden van medebewoners en aan mensen die toevallig op de afdeling zijn of waren. Altijd weer die terugkerende vraag.. “waar is mijn koffertje”
Hij is een bewoner die nu ongeveer twee weken bij ons woont. Bij ons wonen… hij is twee weken gelden overgeplaatst van een andere zorginstelling uit de buurt en is naar ons toe verhuisd. Hij verbleef daar op een somatische afdeling, maar omdat zijn geestelijke toestand zo achteruit ging heeft hij een pg indicatie gekregen.
Dit gaat door middel van de bopz. (De bopz, De Wet bijzondere opnemingen in psychiatrische ziekenhuizen (Wet bopz) regelt een gedwongen opname en beschermt mensen die hiermee te maken krijgen).

Dus ja, twee weken geleden is hij vanaf een verpleeghuis naar ons toegekomen en om eerlijk te zijn, het gaat wel goed met hem. Hij gaat zijn gangetje, heeft contact me de medebewoners en ja, je ziet dat hij op zijn plaats is, kijkend naar zijn gedrag en handelen bij ons. Zouden de deuren open wezen, en zou hij niet op een gesloten afdeling zitten zonder toezicht, dan zou je er van uit kunnen gaan dat er binnen de korte keren de meest erge dingen zouden gebeuren met hem in de “boze gevaarlijke buitenwereld “.

Waar is mijn koffertje, en naarmate de tijd van twee weken verstreek kwam die vraag meer en meer terug. Iedereen schoot hij aan en ook de afgelopen laatste nachten steeds weer die vraag. “Mijn koffertje……. Waar s mijn koffertje…… ik heb het goed naar mijn zin hier, het is leuk en goed hier… maar waar is mijn koffertje want mijn vakantie hier zit erop……en ik wil graag morgen weer naar huis 😉

waar is mijn koffertje
is een artikel op manindezorg
verpleeghuis zorg kleinschalig wonen anekdotes recept en recepten dat is manindezorg

Previous post:

Next post: