Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   waarom vertel me waarom

waarom vertel me waarom

by de man in de zorg on March 20, 2006

waarom vertel me waarom…….
Gisteren gewerkt; anders; anders dan anders;maar als “ziekenverzorgende” werkt gaat het meestal altijd alles anders. Neen misschien is “ziekenverzorgende” anders; denk hij anders en ja…doet en handel hij anders.
Niet makkelijk; maar wel bewust. Waarom vast houden aan het oude; terwijl het ook anders kan? Niet makkelijker; dat zeker; maar wel beter. Neen; niet voor mij; maar voor de bewoners.
Waarom och waarom doe ik dit allemaal; waarom denk ik zo en waarom handel ik zo.
Neen; dingen die men soms niet mogenijk acht; zijn wel mogenlijk; althans als “ziekenverzorgende” werkt.
Neen; iets wat onmogenlijk is en al lang zo gaat en niet anders kan; kan opeens wel en is opeens wel haalbaar als “ziekenverzorgende” werkt…….
Neen; soms snap ik het niet; kleine aanpassingen; anders denken handelen en werken; niet voor mij; maar voor mijn zorg; mijn bewoners.
Neen ; soms ben ik gewoon eigenwijs of denkt men zo over mij mischien..of ook niet
Ik besef 1 ding zeker; het is zo makkelijk je soms vast te houden aan het oude; zoals we al jaren doen; en vasthouden aan ja….wat voor mij het belangrijste is en niet…ach laat maar; (je weet wat ik bedoel; zorglog.nl).
Soms kunnen dingen misschien makkelijk anders, simpel anders; simpel misschien wel beterder; maar niet makkeler voor ons.
Gisteren en eergisteren gewerkt; druk ;dat zeker; maar de boel weer eens op zijn kop gegooid. Het onmogenlijke waar gemaakt en ja; samen met m’n collega’s weer iets anders neergezet.
Iets wat onmogenlijk is weer waargemaakt. Simpel door anders te denken; te doen en te handelen; niet voor mij; …maar voor m’n bewoners.
En en ja; hoe gingen het onmogelijk geachte….ja weer het liep goed. Zoals het alijd goed loopt als “ziekenverzorgende” loopt.
Waarom och waarom kan als ik werk het wel en ja; waarom denk ik dat ik soms de enige ben waarbij dit kan.
Waarom…….vertel me waarom………

Previous post:

Next post: