Verhalen en anecdotes uit de verpleeghuis zorg en kleinschalig wonen  »  Uncategorized   »   wakker worden werksukkel

wakker worden werksukkel

by de man in de zorg on February 15, 2010

wakker worden werksukkel
Eindelijk een week-end samen en ja; mijn god ook vrij; na een ja; best wel lange periode van onregelmatig naast elkaar heenlopen van diensten. Lekker een weekendje samen; met zijn tweeen. Lekker relaxen en ja; gewoon samen zijn. Lekker uitslapen; en niet uit je bed komen en merken dat je vriendin al naar haar werk is. Niet thuiskomen en dat je merk dat je vriendin al licht te slapen. Of andersom; niet wakker worden om naar je werk te gaan; en je vriend ligt nog te slapen. Niet naar je bed gaan omdat je vroeg weer aan de bak moet; en om half twaalf wakker worden omdat je vriend late dienst heeft gehad.

Weetje; ik heb het er thuis wel eens over; neen best wel vaak eigenlijk. We zijn best wel sociale mensen; geven we vaak aan elkaar aan. Wij denken aan anderen. We werken dag in dag uit; hebben geen bal aan ons priveleven; er word een berg belasting van ons salaris afgehaald; en we hebben vijf weken per jaar vakantie….. om te zorgen dat talloze mensen; en buren in de straat het hele jaar geen bal hoeven te doen; omdat zij niet willen of ja…. niet willen werken. Doordat wij zo zijn; kunnen de buren 365 dagen per jaar vakantie houden; kunnen ze alles doen; hebben ze een leuk sociaal leven; zien vrouw en kinderen regelmatig zoniet altijd; gaan als het mooi weer is op stap of gewoon de gehele dag naar het strand.
“Ik heb geen zin om te werken; zal niet gaan werken en ja; heb ik unberhaubt wel eens zin om te gaan werken in mijn leven…..” zie ik de buurman vaak denken.
Het gaat toch goed zo. Ik heb het wel verdomd goed voor elkaar. Dankje hardwerkende buren… dat jullie zo idioot stom zijn dag en nacht onregelmatig op je poten te staan in de zorg om mij zo te kunnen laten leven. Dat julle je priveleven en je sociale leven overal in bij laten schieten. Dat jullie vanuit jullie salaris zoveel belasting betalen voor mij zo goed te kunnen laten leven. Dank je buren…. dikke middelvinger!!!!

Beste buurman; die nooit geen zin heeft om te werken……. wil je godverdome; voor de zoveelste keer; ook gisteren en eergisteren weer; niet zo hard willen gillen en als een bezetene tekeer gaan tegen vrouw en kinderen; om de meest idiote tijden; omdat JIJ toevallig elke dag uit kan slapen en geen reet te doen en en heb ooit heb gehad; al weken maanden…… jaren!

Previous post:

Next post: